Strategia! -koulutus Keuruulla

Strategia!-koulutus järjestettiin 20.–22.5.2016 Keuruulla, Rantakartano Pöyhölässä. Noin 80 nuorkauppakamarilaista kokoontui ehkä kamarimaailman parhaaksi koulutukseksi tituleeratun strategisen suunnittelun koulutukseen. Koulutuksessa osallistujat tutustuvat strategiseen ajatteluun ja strategiatyökaluun, ja he osaavat hyödyntää oppimaansa niin tulevissa kamarin hallitusviroissa kuin työelämässäkin. Koulutusviikonlopun aikana koulutettavat myös toimivat apuna järjestävän kamarin strategian luomisessa. Koulutus järjestetään tyypillisesti jonkin teeman ympärillä – tällä kertaa Keurusselän viikinkileirinä.

wekings

Ennen varsinaista koulutusviikonloppua osallistujat jaettiin pienryhmiin ja ryhmäytyminen alkoi jo sosiaalisen median puolella. Ennakkotehtävinä oli tutustua järjestettävän kamarin lähtökohtatilanteeseen ja saadun tiedon perusteella oli luotava SWOT-analyysi. Lisäksi ennen varsinaista koulutusviikonloppua oli jokaisen pienryhmän keksittävä omalle ryhmälle sopivan viikinkiteemainen pukeutumistyyli ja yhteinen sotahuuto.

Koulutuksessa käytiin luennoin, ryhmätöin ja tehtävien purkujen avulla läpi strategiatyön eri vaiheita. Koulutuksen parasta antia olivat ehdottomasti kustakin alueesta toteutetut ryhmätyöt, joissa pääsi miettimään työkalujen soveltamista käytäntöön, sekä vaihtamaan ajatuksia eri kamareiden toimintatavoista. Pienryhmien työskentelyn aikana tulivat hyvin esille ryhmäläisten näkemykset, sillä ryhmät eivät olleet liian suuret ja näin jokainen yksilö sai ilmaista omat näkemyksensä strategiaan liittyvissä kysymyksissä. Tiimityöskentely myös ”pakottaa” toimimaan – koulutusta on mahdotonta istua läpi puoliunessa, vaan aktiiviset pienryhmäharjoitukset auttavat tuomaan strategiatyökalut käytäntöön. Pienryhmien vetäjinä olivat kokeneet ryhmänjohtajat, jotka olivat käyneet aikaisemmin samanlaisen koulutuksen ja heiltä sai hyvin tukea koulutussisällön omaksumiseen.

strategia ryhmä

Koulutuksen toinen päivä huipentui yhteiseen illanviettoon, joka sujui sarvipäiden ja partasuiden viikinki-illallisen merkeissä ja rastitehtävien parissa. Vapaamuotoinen ohjelma viimeistään antoi erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua ja imeä ympäristöstä uusia ajatuksia.

Strategia! – viikonloppu päättyi läpikäytyjen asioiden yhteenvedolla ja rohkaisi suunnittelemaan oman kamarin strategiaa.

Kuvat (c)SNKK / JCI Keurusselkä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s