Tiikereiden Niklas Breilin on Move it! -tsemppari 2017!

Tänä vuonna Move it! -messuille on valittu ensimmäistä kertaa messujen tsemppari, joka toimii tapahtumassa urheilullisena esikuvana ja kannustaa nuoria sporttiseen elämäntyyliin. Breilin on haastateltavana messulavalla klo 12. Haastattelun jälkeen tsemppari jakaa yleisölle rajoitetun erän signeerattuja fanikortteja.

Esitimme Niklas Breilinille muutamia haastattelukysymyksiä. Tutustu messujen tsempparin innostavaan tarinaan!

8 KYSYMYSTÄ MESSUJEN TSEMPPARILLE

1. Kerro itsestäsi ja lentopallourastasi

Olen Niklas Breilin, Kokkolan Tiikereiden pelaaja. Aloin harrastamaan lentopalloa neljän tai viiden vuoden ikäisenä ja innostuin lajista. Lentopallotaustaa löytyy myös perheestä, isäni on pelannut liiga- ja maajoukkuetasolla ja myös siksi kiinnostus lajiin heräsi nuorena. Pelasin nuorena Salon porukoissa ja seuroissa, jonka jälkeen lähdin Kuortaneelle urheilulukioon. Lukion ensimmäisenä vuonna treenasimme maajoukkueryhmässä, pelasimme 2-sarjaa ja vähän 1-sarjaa. EM-karsinnoissa pelasin -97 joukkueessa. Lukion toisena vuonna pelasimme 1-sarjaa ja selvisimme EM-kisoihin. Sijoitumme kahdeksanneksi, mikä oli pieni pettymys. Ennen kesää tein Tiikereiden kanssa sopimuksen, ja nyt toimin seurassa kahden vuoden sopimuksella.

2. Ikimuistoisin hetki urheilu-urallasi?

Ikimuistoisinta hetkeä on vaikea nimetä, mutta se olisi varmaan EM-kisoissa pelaaminen, joka oli ensimmäinen iso turnaukseni ja kansainvälinen tapahtuma. Vaikka sijoituimme kahdeksanneksi, pärjäsimme mielestäni kohtuullisen hyvin. Euroopassa on tasokasta pelaamista ja erittäin hyvä junnumaajoukkuetaso. Oli myös kiva kokea millä tasolla oma peli on joukkueena ja yksilötasolla.

3. Minkä vinkin antaisit maajoukkueurasta haaveilevalle nuorelle?

Kovasti täytyy tehdä töitä, ja omat ajatukset kannattaa suunnata pitkälle tähtäimellle. Vaikka ei heti pääsisi maajoukkuetasolle, ei saa lannistua vaan täytyy jaksaa treenata entiseen malliin. Pitkäjänteinen työ palkitaan, ja omaa suoritustaan voi aina voi parantaa.

4. Miten palaudut treenien jälkeen?

Syön heti treenin jälkeen hedelmän. En käytä palautusjuomia muuta kuin satunnaisesti. Teen myös fysioterapeutin sähkölaitteella täsmennettyä hierontaa. Toki sellaiset laitteet ovat kalliita, mutta myös hierojat ovat hyviä. Tunnin sisällä treeneistä syön terveellisen aterian, ja muutoinkin syön säännöllisesti hyvää ruokaa. Hyvät yöunet ovat myös tosi tärkeät.

5. Mitkä ovat parhaat vinkkisi opiskelun ja urheilun yhdistämiseen?

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen on onnistunut hyvin urheilulukiossa. Opinnot tehdään joustavasti, ja osallistuminen peleihin onnistuu hyvin. Opettajat antavat tehtäviä pelireissuille ja urheilijatkin pysyvät hyvin opiskelun tahdissa mukana. Suoritan lukion neljässä vuodessa, jotta en kuormita itseäni liikaa. Sekä opintoihin että urheiluun kun täytyy keskittyä täysillä.

6. Mitä urheilu-urasi on opettanut sinulle?

Urheilulukiossa olen tutustunut uusiin ihmisiin ja oppinut paljon myös sosiaalisia taitoja. Porukka on  tiivistynyt ja yhteistyötaidot ovat kehittyneet. Henkinen ja fyysinen kasvu on ollut valtavaa. Toki muuttaminen lukioon uudelle paikkakunnalle on ollut myös hyvä kokemus.

7. Mitä vinkkejä antaisit uutta harrastusta miettivälle nuorelle?

Itse pelasin kahta lajia yhdeksännen luokan loppuun asti, jalkapalloa ja lentopalloa. Myös yleisurheilu toimii hyvin lentopallon kanssa. Sen jälkeen päätin keskittyä lentopalloon, vaikka jalkapallo opetti minulle kestävyyttä ja pelasimme Suomen huipulla. Suosittelen, että kannattaa kokeilla noin 14-15 -vuotiaaksi saakka mahdollisimman monta lajia – kyllä se oma sieltä löytyy.

8. Miten vanhemmat voisivat kannustaa lapsia urheilemaan?

Vaikka lapset eivät välttämättä heti innostu urheilusta, kannattaa kuitenkin ottaa lapset mukaan treeneihin. Innostus liikuntaan tarttuu ja urheilun piiriin on hyvä kasvaa. Vanhempana urheiluharrastusta kannattaa jatkaa mahdollisimman pitkään, toki niin etteivät paikat mene rikki. Oma pappanikin treenaa vielä ja pitää omasta kehostaan huolta – hän on hyvä esimerkki siitä että vanhemmallakin iällä pystyy treenaamaan. Vanhempien urheiluinnostus tarttuu myös lapsiin.

Kiitos Niklakselle haastattelusta ja tervetuloa messuille Kampushalliin lauantaina 12.8.!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s