Puheenjohtajan tervehdys 1/2019

49833688_10156746361257348_3387169427630850048_o

Uusi nuorkauppakamarivuosi 2019 on alkanut. Kuten joka ainoa vuosi, myös Kokkolan Nuorkauppakamari on saanut uuden hallituksen ja puheenjohtajan. On ilo ja kunnia toimia ammattitaitoisen ja osaavan porukkamme puheenjohtajana tänä vuonna.

Parempaa starttia tälle puheenjohtajavuodelle en juuri voisi kuvitella. Nuorkauppakamarimme on erittäin voimakkaassa kasvussa ja meillä on ihan valtavasti hyvää pöhinää. Jäsen- ja koejäsenmäärämme ovat kasvaneet viime vuosien aikana aivan valtavasti. Yhdessä olemme saaneet paljon aikaan ja toteuttaneet monia vaikuttavia projekteja. Useat paikalliset ja kansalliset projektit ovat juurtuneet osaksi kamarimme laadukasta perustoimintaa. Jäsenistömme on osallistunut menestyksekkäästi sekä alueen puhekilpailuun että debattikilpailuun, ja meitä on koulutettu monista eri aiheista. Olemme saaneet viihtyä ja verkostoitua useilla yritysvierailuilla ja tapahtumissa. Yhteiset kokousmatkamme ovat odotettuja tapahtumia, ja tämän vuoden Eurooppakokous Lyonissa ja Maailmankokous Tallinnassa löytyvät jo usean jäsenemme kalenterista. Kokkolan tekemisen pöhinää seurataan ilolla ja innokkuudella nuorkauppakamareissa ympäri Suomen.

Yhteistyössä Kalajokilaakson Nuorkauppakamarin kanssa järjestämme Kalajoen Hiekkasärkille yhtä ensi vuoden merkittävimmistä nuorkauppakamaritapahtumista, Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallista vuosikokousta. Kokousviikonlopun puhujat tulevat yrityselämän huipulta, ja odotamme kokoukseen noin 600-800 nuorkauppakamarilaista. Jäsenistömme koostuu työelämässä aktiivisesti toimivista ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneista, alle 40-vuotiaista nuorista aikuisista. Kokousjärjestelyiden myötä pystymme mahdollistamaan alueellemme ja Kokkolan alueen yrityksille aivan ainutlaatuista näkyvyyttä. Yksi keino vastata alueemme rekrytoinnin haasteisiin on positiivisen imagon luominen ja vetovoimaisuuden lisääminen nuorten koulutettujen aikuisten keskuudessa. Korkeatasoinen ja työelämätaitojen kehittämiseen keskittyvä kokousviikonloppu on mielestäni erinomainen tapa näyttää nuorkauppakamarilaisille ympäri Suomen, kuinka valtavasti kiinnostavia yrityksiä ja hyvää liiketoimintaa alueeltamme löytyy. Hienoa että saamme tehdä näin suuren mittaluokan kokousta täällä omalla alueellamme ja oman alueemme hyväksi.

Nuorkauppakamaritoiminnassa meitä kiinnostaa usein mahdollisuus itsemme kehittämiseen, työelämätaitojen kehittämiseen ja positiiviseen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä verkostoitumiseen. Näiden lisäksi yksi asia mikä minua motivoi nuorkauppakamaritoimintaan on rakkaus omaa aluettamme kohtaan. Kokkola on aivan upea ja ainutlaatuinen paikka, ja paluumuuttajana olen iloinen siitä, että yliopistovuosien jälkeen olen saanut palata takaisin kotiseudulleni. Täällä on hyvä tehdä töitä, asua ja elää, ja on ilo olla mukana harrastustoiminnassa joka kehittää oman alueemme vetovoimaisuutta.

Kokkolalaisessa yrityselämässä meillä on hyvä yhteen hiileen puhaltamisen meininki. Kun me nuoret, työelämässä toimivat nuoret aikuiset teemme yhdessä ja verkostoidumme keskenämme, koko alue hyötyy. Paitsi että pystymme kehittämään oman alueemme osaamispääomaa ja opimme tuntemaan oman alueemme tekijöitä paremmin, myös Kokkolassa toimivien yritysten verkostot kasvavat valtavasti. Me olemme todella aktiivisia verkostoitujia paitsi omalla paikkakunnallamme, myös silloin kun lähdemme Kokkolan rajojen ulkopuolelle. Kontaktiverkostoistamme löytyy aivan kaikenlaista osaamista ja ennen kaikkea niitä innokkaita työelämän huipputyyppejä, joiden kanssa on ilo tehdä töitä. Kamarin kokousviikonloppujen aikana ja koulutuksissa käyntikortit vaihtuvat ja LinkedIn-kontaktiverkostot kasvavat. Ihmiset ja heidän osaamisensa tulevat tutuiksi, ja kontaktiverkoston kautta tapahtuvasta kaupankäynnistä ja työelämätaitojen kehittymisestä hyötyy myös alueemme yrityselämä.

Odotan innolla tätä uutta kamarivuotta 2019. Tulossa on monia hienoja tapahtumia, projekteja, koulutuksia ja kokousviikonloppuja. Toivon, että jäsenistömme ottaa tästä vuodesta kaiken mahdollisen irti, ja toimii aktiivisesti oman menestyksensä eteen. Verkostomme tarjoaa siihen ainutlaatuista tukea ja työkaluja. Jäsenistömme verkostoitumismahdollisuuksien edistäminen on minulle sydämen asia, ja toivon että mahdollisimman moni innostuu tänä vuonna omien työelämäkontaktien kasvattamisesta. Se edistää paitsi jäsentemme henkilökohtaisia työelämätaitoja, myös alueemme kehitystä ja menestystä.

Verkostoissa on voimaa – niin omalla paikkakunnallamme kuin kansallisella ja kansainvälisellä tasollakin. Ollaan aktiivisia ja viedään tänäkin vuonna käyntikorttimme maailmalle jakoon. Verkostoituminen on työtä Kokkolan hyväksi. Yhdessä verkostoitumalla välitämme maailmalle tietoa alueemme monista mahdollisuuksista, ja luomme yhdessä Kokkolan elinkeinoelämälle uusia menestymisen mahdollisuuksia.

Menestyksekästä vuotta 2019 toivottaen,

Eeva Välikangas
PRES 2019
Kokkolan Nuorkauppakamari ry

 

Kuva: Tommi Hietaharju

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s